Încă o dată strada Carol
De data aceasta în alb-negru, cu două nume pe verso (expeditor + destinatar) şi un an (: 1930), unde mai apare o ştampilă, Comitetul studenţilor buzoieni, şi avertismentul Reproducerea este interzisă. Nici o vorbă despre editorul sau tipografia care au făcut posibilă apariţia acestei cărţi poştale. Nu în cele din urmă, mulţumiri domnului Gheorghe Iova, proprietarul cărţii poştale, pentru amabilitatea de a ne fi furnizat această imagine.
UPDATE: Ajuns în Mizil, i-am arătat degrabă tatălui meu imaginea şi a reperat imediat locul surprins în cartea poştală. Este actualul centru al Mizilului. Pe colţul de stradă unde se poate observa căruţa şi pe trotuar un pieton era restaurantul Tohani, avînd în spate gradina de vară. Sub balconul vizibil pe partea dreaptă a străzii era o frizerie care a funcţionat acolo pînă cînd s-a dat în folosinţă blocul meşteşugarilor, construit în anii '70 lîngă fosta poştă, vizavi de piaţă. În continuarea frizeriei erau, cel puţin din anii '50 şi pînă la cutremurul din '77, o patiserie şi prăvălia lui Boris Spasici, de unde se putea cumpăra limonadă, bragă şi îngheţată. În continuare erau loteria, magazin alimentar lui Ioniţă şi un aprozar construit din lemn, după care se forma un gang lat de 3 metri care ducea spre biserica din piaţă (de pe acest gang era acces în curţi; cum se intra pe gang, în drumul spre biserică, imediat pe partea stîngă, colţ cu strada Carol, era ceasornicăria lui Costel Gheorghiu şi atelierul de cizmărie al lui Inoteşteanu). Apoi, o clădire mare, unde în anii '66-'70 a fost club, după care se făcea un al doilea gang. Pe acest gang care dădea tot spre piaţă şi biserică, pe partea stîngă era atelierul de tîmplărie Buzoianu. În continuarea intrării în gang, pe Nicolare Bălcescu (fosta stradă Carol) era un magazin de menaj.
Acum, fosta stradă Carol, actuala stradă Nicolae Bălcescu, din locul în care a fost făcută fotografia de mai sus, arată aşa:
pe cand o noua fila din poveste?multi asteapta si altele...
RăspundețiȘtergerefac si eu cum, cit si cind pot. ma straduiesc. informatiile, fotografiile se aduna ceva mai greu. ideal ar fi ca si cititorii blogului sa contribuie cu povesti, cu fotografii. dar retinerile, in cazul in care e vorba de asa ceva, sint de inteles. macar doua postari pe saptamina daca am sint multumit. vorba aia, am si serviciu, am si copii de crescut.
RăspundețiȘtergerenumai bine!