Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 5 mai 2010

Zvon

Umblă vorba de ieri prin Mizil că echipa de fotbal Petrolul Berca va face o fuziune şi se va transforma în Rapid Mizil. Ar fi o realizare. Mizilului parcă i s-a uscat vlaga de cînd echipa de fotbal a fost pusă pe butuci. Cu această nouă fuziune s-ar repeta povestea de la începutul anilor '80, cînd ICIM Ploieşti a fuzionat cu Rapid Mizil şi a rezultat ASA Mizil, viitoarea Steaua Mizil. ATunci au venit la Mizil, printre alţii, portarul Afiliu. Interesant este ca Petrolul Berca a purtat la înfiinţare, în 1949, denumirea de Steaua Berca. Poate că ar fi fost mai nimerită revenirea la denumirea Steaua Mizil, consecventă atît cu istoria mai îndepărtată a Petrolului Berca, dar şi cu cea recentă a fotbalului mizilean. De altfel, mulţi încă ştiu de Steaua Mizil, dar nici Rapid Mizil nu-i de lepădat -- e o istorie în spate, dar pe care din ce în ce mai puţini o ştiu. Ce m-ar mai încînta ar fi faptul că la Petrolul Berca a jucat în anii '80 vărul meu de-al doilea, Eusebiu Protopopescu, pe care l-am văzut chiar în meci de campionat la Mizil, pe-atunci tot în Divizia C
Aveţi aici parcursul Petrolului Berca în Divizia C, seria III, din campionatul în curs de desfăşurare.

6 comentarii:

  1. Sa se numească Petrolul Mizil domnule !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. asta pentru ca tu esti cu Petrolul Ploiesti. e deajuns un Petrolul in Prahova. mai erau si Petrolul Baicoi, Petrolistul Boldesti. noi am prelua o echipa si un loc in divizia C, denumirea trebuie sa aiba o legatura cu ceva ce a fost sau este la Mizil. Rapid si Steaua au fost echipe ale orasului, asa ca ori una, ori alta. si, la o adica, noi cu Petrolul am fost mai la cutite, la fel si cu Metalul Buzau -- dupa un meci cu buzoienii de la Metalul, in 1967 parca, s-a lasat cu batai pe stadion. evenimentul nu a fost privit bine de mai marii fotbalului si s-a intimplat ca anul urmator echipa noastra sa dispara prin fuziunea cu Metalul Plopeni, unde era o alta uzina militara, mai mare decit cea din Mizil. la inceputul noului campionat echipa s-a numit Rapid Plopeni, apoi Metalul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudiu MINEA6 mai 2010 la 07:26

    Se pare ca se ascut sabiile pentru campania electorala din 2012...

    RăspundețiȘtergere
  4. e totusi prea devreme. de regula, ce se face cu doi ani inainte de alegeri poate fi semnul lucrurilor normale. banal de normale, chiar. daca sint bune, cu atit mai bine. daca sint nasoale, sint normalitatea insasi. cea romaneasca. sabiile electorale incep sa se ascuta cam cu un an inainte de taiere. si daca ar fi asa cum zici tu, sabiile astea ar avea niste minuitori ceva mai destepti ca pina acum.
    ar fi minunat daca Mizilul ar avea iarasi echipa de fotbal, s-ar mai urni lumea un pic de pe scaune, de prin curti. mi-amintesc cum era in copilarie, cum am trait din fotbal in anii '80.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum e pana la urma, a fost electorala sau nu? :)

      Ștergere
  5. la Mizil orice s-ar face și oricînd, poate fi pus sub intenție de vot. de un fel sau altul. pentru că lumea știe cum se fac lucrurile. chiar și cele ce se fac pe bune, fără intenții electorale, tot în balamucul ăsta ajung. pentru că suspiciunea este reflex, supravietuirea. poate a fost, poate nu. Dumnezeu știe!

    RăspundețiȘtergere

sari pe taste!