Totalul afișărilor de pagină

luni, 25 ianuarie 2016

Visul unei nopți de iarnă

Știu cum e iarna la Mizil. Crivățul, nămeții, poleiul... Mi-am închipuit o iarnă, mai precis noaptea dintre ani, 2015-2016, într-un vis de primar. Aici.

5 comentarii:

  1. Băi nene, eşti prea jalnic. Serios, nu te doare ficățelul de la atâta grijă purtată altora? Fă măi nenică şi tu ceva bun cu viața ta... Vrei să pari dur, dar te cam roade gelozia...Măcar pe Omul ăsta va avea cine să îl pomenească şi să îşi aminească de el şi de binefacerile sale cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Binefacerile pe care le face un primar ar trebuie să fie în folosul comunității, nu pentru unul sau altul. Ce ziceți de binefacerea făcută fiului său, căruia i-a dat un sediu aflat în administrarea primăriei? Acolo a funcțional Liga Tineretului Ortodox, care chiar a făcut o mulțime de lucruri pentru mizileni. Au fost dați afară de acolo doar pentru că au fost considerați incomozi. Și foarte rapid, acel sediu administrat de primărie a căpătat un etaj... Andalin Med, str. Mihai Bravu, nr. 110. Ce părere aveți de materialele proaste cu care s-au făcut lucrările de alimentare cu apa potabila și de canalizare menajere si pluviale? Contractele astea au fost incheiate tocmai cu Tehnologica Radion, firma ai cărei reprezentanți au tot fost pe la DNA, si care, mai ales, este în conexiune cu tot felul de lucrări publice în Prahova, de la care PSD de la Ploiesti trage niscaiva ponoase. Dar de vechiul sediui al primariei, fosta casa a lui Leonida Condeescu, ce ziceti? va place in ce hal arata? Stiti cumva ce firma administreaza lucrarile de consolidare si refacere si cum se deruleaza acestea? Si de ce au stagnat atit? Eu îmi pun întrebările astea pentru că mă doare ficățelul nu de grija primarului, nicidecum, ci de orașul în care m-am născut și am crescut. Asta se vede dacă parcurgeți acest blog, unde am încercat să scot la suprafață de prin arhive și biblioteci lucruri mai puțin știute despre Mizil. Am făcut-o fără să cîștig ceva, fără să pretind vreun folos. Cît despre ce fac eu cu viața mea, fiți fără grijă, fac destule lucruri cu care sînt mulțumit. Nădăjduiesc că și dumneavoastră faceți ceva bun cu viața dumneavostră.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări pentru replica de mai sus !
    Ceea ce se întâmplă în Mizil este, cu adevărat o şaradă dubioasă din anumite puncte de vedere.
    Prea multe detalii politice nu ştiu eu, dar ce-i drept un oraş nu poate supraviețui doar cu o viață culturală (care ce-i drept e ireproşabilă).
    Credeți că schimbarea primarului ar fi soluția ideală? Nu locuiesc în Mizil momentan, deci nu cunosc candidații.
    Mie personal, domnul Proşcan mi se pare un om puțin spus inteligent, însă se pot face mai multe lucruri pentru cetățeni.Cât despre ligă...ei erau activi şi din punct de vedere cultural şi social. Din câte ştiu, ei încă acționează.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.Dacă Mizilul ar lua numele „Caragiale”, ar primi o parte din aura marelui dramaturg.
    2.Mizilul este situat la răscruce de drumuri și aproape de capitală. Probabil că este o tentație pentru parlamentari și alți magnați de a face afaceri la limita legii, în această zonă. Fiecare își face afacerea, ia banii, apoi pleacă și nu îi pasă ce rămâne în urmă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mizilul va renaște atunci când vor apărea oameni curajoși, cum era Caragiale. De exemplu, pe acest blog se pot pune și postări deranjante, polemice? Ce ați spune de un pamflet: https://papessaname.blogspot.com/2020/09/parlament.html
    ?
    Dar sunt convins că praful și uitarea sunt cele mai sănătoase variante.

    RăspundețiȘtergere

sari pe taste!