Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 martie 2013

VISUL LUI ADALBERT - PREMII

Am avut aici mai multe postări despre Visul lui Adalbert, dat fiind că filmul a fost regizat de un mizilean, Gabriel Achim, dar și pentru că unele filmări s-au făcut și la Mizil, de mare ajutor fiind colaborarea cu Primăria Mizil și cu mai mulți tineri entuziaști (nu știu numele tuturor) care au ajutat la buna desfășurare a filmărilor.



De asemenea, au fost filmate unele scene în care au fost folosiți în postura de figuranți  mai mulți mizileni. Una din aceste scene (gogoșeria) a picat la montaj dar va fi inclusă pe DVD-ul care va apărea anul acesta.

 
 

 Am revenit cu o postare despre acest film pentru că la începutul fiecărui an se obișnuiesc bilanțurile anului precedent, și iată că a venit și vremea filmului nostru. Visul lui Adalbert, debutul lui Gabi, a adunat trei premii:
 
1. Menţiunea Specială a Juriului pentru Debut la Festivalul internațional de film „Black Nights” de la Tallin (Estonia),
 
2. Premiul „Opera Prima”, la Premiile Uniunii Cineaștilor din România pentru producțiile cinematografice românești din 2012,
 
http://youtu.be/uyj_97uXk5U (intervalul 14.10 - 16.04)
 
3. Premiul pentru „Cel mai bun film de debut (lungmetraj)”, la Gala Premiilor Gopo 2013.
 
 
 
 
Acum, că Adalbert s-a dus, așteptăm vești bune de la CNC pentru următorul proiect, „Crud și gătit” (mai multe despre acest proiect aici, aici), care anul trecut a cîștigat  premiul Script 2 Film Workshops, oferit de Mediterranean Film Institute (MFI) la Agora - Crossroads Co-Production Forum din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Salonic.
 
 
PS. Despre Gopo, cu dragoste, aici: http://www.youtube.com/watch?v=4j0UoVh8De8
 

Un comentariu:

sari pe taste!