Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 iunie 2012

Păunescu, din nou

Am postat de cîteva ori despre bustul lui Păunescu ridicat la Mizil. N-am mai vrut să insist pe această temă, și pe nici o alta de fapt, după începerea campaniei electorale pentru a nu acredita ideea ca o contestare prelungită a amintitului ”eveniment cultural” ar fi susținută de banii PDL-ului, așa cum am înțeles că s-ar fi insinuat.
Nu fac decît să semnalez apariția unui articol în România Literară semnat de Nicolae Manolescu despre un eveniment asemănător petrecut în București, mai precis în Parcul ”Grădina Icoanei”. Fiecare judecă după cum îi place, firește. (articolul poate fi citit și aici: http://www.romaniaculturala.ro/images/articole/RL_p.3.pdf)




3 comentarii:

  1. e corekt ce face Manolescu, nu? il absolva de netalent pe Paunescu, ca un critic important ce se afla; si admonesteaza actiunea politica intamplata (caci busturile lui Paunescu nu sunt opere culturale ci politice).
    adica.... nu face nimic. in afara de a mai umple o pagina de ziar.

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil că în talazul de litere împrăștiate de bard pe celuloza de brad o fi găsit niscai talent -- aici eu nu pot decît să strîmb din nas la ceea ce mi-au auzit urechile pe vremea Cenaclului Flacăra, căci răbdare pentru citirea restului nu am avut. dar poate Criticul a găsit mai mult decît ceea ce a pus bardul în odioasele-i odele. asta e terenul lui de plivit. eu doar am privit și mi-a fost de-ajuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...stiam eu ca Paunescu este contagios... Ar trebui sa ne protejam mai cu temei de astfel de maniefestari toxice din punct de vedere intelectual!

      Ștergere

sari pe taste!